Ανακοινώσεις

Μουσεία Νομού

Χάρτης

Συναυλία σαρακατσάνικου τραγουδιού στο «Κηποθέατρο»

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

Συναυλία σαρακατσάνικου τραγουδιού διοργανώνει την Τετάρτη 26 Αυγούστου και ώρα 21:30 στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ η Νομαρχία Λάρισας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Σαρακατσαναίων Λάρισας "Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ" και το Τεχνικό Επιμελητήριο Λάρισας .

Η εκδήλωση διαιρείται σε πέντε μέρη-θεματικές ενότητες στις οποίες θα ακουστούν α) ιστορικά τραγούδια, β) κλέφτικα τραγούδια, γ) ποιμενικά τραγούδια δ) τραγούδια της αγάπης και της λεβεντιάς και ε) τραγούδια του γάμου.

Η παρουσίαση της συναυλίας θα γίνει από τον κ Χρήστο Τσακούμη και την ορχήστρα θα αποτελούν οι: Κώστας Καρακώστας-κλαρίνο, Αθανάσιος Καλούσης- λαούτο, Παύλος Τσούγκος- βιολί και Βασίλης Κίσσας - ντέφι και τουμπερλέκι.

Χορηγός επικοινωνίας θα είναι η ΘΕΣΣΑΛΙΑ τηλεόραση και την εκδήλωση θα συντονίζει η δημοσιογράφος κα Σοφία Σπανού.

* Παράλληλα το τριήμερο 28-29-30 Αυγούστου και ώρα 20:30 στο Λιβάδι, στην Κρανιά και στην Καλλιθέα αντίστοιχα θα παρουσιαστεί από το θίασο "Θεατρικό Μονοπάτι" η κωμωδία του Άγγελου Μοσχονά "Διαβόλου Κάλτσα" με είσοδο ελεύθερη για το κοινό .

Πρόκειται για μια εκδήλωση της Νομαρχίας Λάρισας που πραγματοποιείται με τη συμμετοχή των Δήμων Λιβαδίου, Αντιχασίων και Ολύμπου.

Εξ' άλλου το διάστημα από τις 08 μέχρι και τις 23 Αυγούστου στη διευρυμένη Κοινότητα Καρυάς θα λάβουν χώρα οι πολιτιστικές εκδηλώσεις "Θερινά Δρώμενα 2009".

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται, υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Λάρισας, από το Επαρχείο Ελασσόνας, την Κοινότητα Καρυάς και το Σύλλογο Καρυωτών Λάρισας "Ο ΖΕΥΣ".

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα ανταμώματα των Σκαμνιωτών και των Καρυωτών, το πανηγύρι στην Κρυόβρυση και στην Καρυά, θεατρική παράσταση, θέατρο σκιών για τα παιδιά, ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και άλλες εκδηλώσεις.

Copyright Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας - Created by itbiz