Ανακοινώσεις

Μουσεία Νομού

Χάρτης

Τα προϊόντα του νομού στη ρωσική αγορά προωθεί η Νομαρχία Λάρισας

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ

Με σκοπό να προωθήσει τα αγροτικά προϊόντα του νομού στη μεγάλη ρωσική αγορά η Νομαρχία Λάρισας υλοποιεί Πρόγραμμα προβολής τους μέσα από τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Μόσχας.

Η Έκθεση θα διεξαχθεί στη ρωσική πρωτεύουσα μεταξύ 18 και 22 Μαρτίου και η Νομαρχία Λάρισας μετέχει με δικό της περίπτερο και με αποστολή που θα έχει ως επικεφαλής την πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής κ. Βαρβάρα Ζαχαρακούλη
Είναι η πρώτη φορά που η Νομαρχία Λάρισας, παράλληλα με τον τουρισμό, επιδιώκει να κάνει και εμπορικές σχέσεις με Ρώσους προμηθευτές.

Ήδη, τυπώθηκε στη ρώσικη γλώσσα καλαίσθητος ειδικός οδηγός που θα πληροφορεί τους ρώσους εμπόρους για τα προϊόντα του νομού, και θα τους παρέχει πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορούν να έλθουν σε επαφές για πιθανές εξαγωγές.

Βαμβάκι, σιτηρά, όσπρια, φρούτα, λαχανικά και τομάτες ξηροί καρποί με έμφαση στο κάστανο και το αμύγδαλο, ελιές και λάδι, κρασιά και προϊόντα κτηνοτροφίας, μέλι κ.α είναι τα προϊόντα που προβάλλονται μέσα από τον οδηγό.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα βιολογικά προϊόντα και μέσω του φυλλαδίου εξηγείται στους ρώσους προμηθευτές ότι ο νομός Λάρισας είναι ο πρώτος παραγωγός νομός της Ελλάδας σε βιολογική γεωργία και ο δεύτερος σε βιολογική κτηνοτροφία.

Στη ρωσική πρωτεύουσα θα υπάρξουν συναντήσεις με εμπορικούς αντιπροσώπους, και επιχειρηματίες από τη Ρωσία και άλλες χώρες που ενδιαφέρονται για την αγορά αγροτικών προϊόντων.

Η Νομαρχία Λάρισας θα συνεχίσει την προσπάθεια προβολής των τοπικών προϊόντων και σ' άλλες χώρες προκειμένου να πετύχει αύξηση των εμπορικών συναλλαγών.

Copyright Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας - Created by itbiz