Ανακοινώσεις

Μουσεία Νομού

Χάρτης

Ο ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ …ΑΥΤΟΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Ο νομός Λάρισας, η ιστορία του, η παράδοση του, τα προϊόντα του αλλά και ο τουρισμός του, παρουσιάζεται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα Γλυκά Νερά της Αττικής.

Η παρουσίαση του θα γίνει το Σάββατο 21 Ιουνίου στις 9 το βράδυ, στην πλατεία "Ελευθέριος Βενιζέλος" (οδός Μεσολογγίου, στο Φούρεσι Γλυκών Νερών), στο πλαίσιο ενός φεστιβάλ που διοργανώνει το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Γλυκών Νερών σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας.

Το Φεστιβάλ, στο οποίο ο ν. Λάρισας θα έχει την τιμητική του αναμένεται να παρακολουθήσει πλήθος κόσμου και έχει ως θέμα: "Η Λάρισα του χθες και του σήμερα".

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τη Νομαρχιακή Αρχή Λάρισας για τις ομορφιές, τα ήθη και τα έθιμα της Θεσσαλικής γης, την ιστορία, αλλά και για τη σύγχρονη πραγματικότητα του νομού.

Στη συνέχεια, το μουσικό – χορευτικό εργαστήρι "ΧΟΡΙΑΜΒΟΣ" θα παρουσιάσει διάφορα παραδοσιακά δρώμενα και τοπικούς χορούς, δίνοντας ουσιαστικά το πράσινο φως για να ακολουθήσει έπειτα γλέντι για όλους με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Σε όλους τους επισκέπτες της εκδήλωσης θα προσφέρονται νόστιμα τοπικά εδέσματα και άφθονο κρασί, χορηγός του οποίου θα είναι το Οινοποιείο Τυρνάβου.

Την πρωτοβουλία της εκδήλωσης είχαν Λαρισαίοι που ζουν στην περιοχή της Αττικής που απευθύνθηκαν στη Νομαρχία και η οποία ανταποκρίθηκε κρίνοντας ότι αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προβολής του νομού και τωβν τουριστικών του δυνατοτήτων.

Copyright Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας - Created by itbiz